Logo_nårskmemesim.png

Bakgrunnshistorie

Del I

Det har gått fire uker siden de første russiske styrkene ble ilandsatt på Bouvetøya. Da det ble funnet store forekomster av cesium i slutten av forrige år, ble øya en hotspot for russisk aktivitet.

Den norske regjeringen har kontaktet FN og NATO for å overbevise de om at utvinningen av cesium kan direkte true suvereniteten til Norge gjennom produksjonen av våpen.

Det er nylig oppdaget av cesium er en viktig komponent i produksjonen av Russlands nye hypersoniske missiler, og er ellers viktig i russisk sivilindustri og hjemmeelektronikk.

Russland benekter krenkelsen.

​For fire uker siden sank et russisk handelskip i nærheten av Loen, et detasjement av MJK var på øvelse i området.

Den norske regjering hevder at skipet sank på bakgrunn av slett vedlikehold, mens russiske myndigheter er ovebevist om at det er skittent spill fra norsk side, og det er erklært nasjonal sorg over de 37 sjømennene fra handelsskipet "Пхиллипс Стовсугер".


Som følge av dette, ble den russiske stillehavsflåten sendt til cesiumgruvene på Bouvetøya. ​Den Russiske presidenten, Stovcuka, har innkalt til en ekstraordinær pressekonferanse i kveld.

Han har uttalt at alle russiske handelskip vil bli eskortert av den russiske marine langs den russiske kyst.

Han sier at "Просто нет достаточно большой метлы, чтобы решить норвежскую проблему, я говорю, что пришло время для генеральной уборки"